Skip to content

Зелено движение вече сме парламентарно представена партия

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е 170492551_10159154723124361_6939544742648734022_n.jpg

След проведените избори Зелено движение печелим четири мандата в Четиридесет и петото Народно събрание. Нашите представители ще бъдат Албена Симеонова с мандат от Добрич, съпредседателите на партията Борислав Сандов от 25ти МИР София и Владислав Панев от 24ти МИР София и съпредседателят на контролния ни съвет Иван Велов от 23 МИР София. Коалиция Демократична България, с която се явихме получи 9.31% от гласовете и 27 мандата.

След години, в които партията, нейните членове и симпатизанти сe борим за природата и хората извън Парламента, дойде и историческият момент зеленото движение в страната да има своето представителство в Народното събрание. Осъзнаваме, че това е огромна отговорност и ще се стараем да я оправдаем като следваме мотото си, че ЗЕЛЕНО ДВИЖЕНИЕ не е просто политическа идентификация, а начин на живот!

Благодарим на всички, които ни подкрепиха и ще разчитаме и за в бъдеще на това, за да запазим най-ценните ресурси на България: хората и природата. За да върнем държавата на гражданите – на които тя принадлежи по право и на която те трябва да са суверен. За да бъдем фактор и коректив при взимането на важните решения, които засягат обществото и околната среда у нас и в Европейския съюз.