Skip to content

Зелен бюлетин 05.12 – 12.12.2020 г.


Тази седмица темите в нашия зелен бюлетин са мръсният въздух, монополизацията на Мальовица, как мина първият мандат на градските управници в Пловдив, защо е важно споделената икономика да бъде споделяна и други.

Започваме с международна новина, свързана с допълнителната декларация към механизма за върховенство на закона, която бе договорена от германското председателство на ЕС. Даниел Фройнд, преговарящ за Европейските зелени по механизма за върховенство на закона, определи това като „болезнено“.

Вижте защо тук: https://www.facebook.com/Zelenite/posts/10158853378979361

„Те са необходими, за да може да се регламентира изплащането на пенсиите от втория стълб. Най-важно сега е да се приемат промените“, заяви съпредседателят на Зелено движение Владислав Панев по повод общественото обсъждане на промените в кодекса. Вижте какво посъветва Панев гражданите: https://bit.ly/2Kkn2CM

Можете да се запознаете и с годишния отчет на общинските съветници на Демократична България в Пловдив. Ще го намерите на личния сайт на общинския съветник Добромира Костова, който е в процес на разработка, но вече можете да намерите много информация за първата година на нейния мандат:

https://kostova.bg/godishen-otchet/

Колегите от Капитал са публикували подробна, вярна и информативна статия за монополизацията на Мальовица от Христо Ковачки – без състезателна процедура, чрез поставени фирми, естествено. Прочетете целият материал:

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2020/12/11/4150215_hristo_kovachki_-_noviiat_vlastelin_na_malyovica/?fbclid=IwAR0MAShygKSux03wqFllqzKlOtkPlEplW9E1_ichygT-jYajpFYBZbrP5Zw

Вижте интервюто на Тома Белев по въпроси за казуса с мръсния въздух в България

https://debati.bg/ekskluzivno-toma-belev-balgaria-veche-10-godini-ne-pravi-nishto-sreshtu-mrasnia-vazduh/?fbclid=IwAR1u15r_UJeBx7sLdb1usc1tZgI2mgkFbeKsQTp4q_No_HGm4As

Завършваме с една добра новина – три комисии гласуваха за намаление на три патента върху стаите за отдаване под наем от 250 на 25 лева годишно, а намалението е по предложение на съпредседателя на Зелено движение Владислав Панев. Разберете защо е важно споделената икономика да бъде подкрепяна.

https://bit.ly/3m6pnyi