Skip to content

Владислав Панев и Борислав Сандов бяха преизбрани за съпредседатели на „Зелено движение“


Владислав Панев и Борислав Сандов бяха преизбрани за съпредседатели на „Зелено движение“ на проведеното в Пловдив Национално събрание на партията. Зелените гласуваха единодушно за явяване на предстоящите парламентарни избори заедно с останалите двама членове на Демократична България. Партията изключи коалиция, с която и да е от политическите сили, представени в сегашното Народно събрание. Беше приета и декларация в подкрепа на Димитър Василев Велин, който вече 47 дни е в гладна стачка с искане за оставка на Бойко Борисов и Иван Гешев. (правителството и прокуратурата)

Владислав Панев е собственик на финансова компания и общински съветник в столицата. През последните години стана известен с действията си срещу горенето на вносни боклуци в ТЕЦ, строежа на Вълка на територията на Държавно ловно стопанство Искър, както и с експертизата си по икономически и енергийни теми.

Борислав Сандов е Координатор за „Коалиция за климата – България” и координатор на кампаниите за „Фондация за околна среда и земеделие“. Той е известен с водещата си дейност по редица кампании в защита на природата, сред които за опазването на Иракли, Странджа и Перелик, забраната на ГМО в земеделието, както и забраната за фракинг за шистов газ и спазването на законите в Национален парк Пирин.

Националното събрание избра и състави на изпълнителния и националния си съвет. Сред новите членове в управлението са природозащитниците Тома Белев, Александър Дунчев, Николай Сиджимов и Константин Иванов, заместник-директорът на софийско училище Росен Богомилов. Освен тях в ръководството влизат и заместник-кметовете на столични райони Надежда Бобчева и Христо Христов, общинските съветници Албена Симеонова и Добромира Костова, активистите Георги Стефанов и Стоян Йотов, международният секретар на партията Зарица Георгиева. 

Зелените сме убедени, че заедно с партньорите си ще изградим по-добра, чиста и успешна България. Отговорността ни е изключително голяма и сме убедени, че я носим в интерес на гражданите и на просперитета на родината.Пълният състав на управляващите органи на партията можете да намерите на сайта ни: https://zelenodvizhenie.bg/partia/rukovodstvo/