Skip to content

Кои сме ние?

Ние сме Зелено движение

– активни граждани, защитници на природата и хора, поели отговорността за собствения си живот и гледащи към бъдещето. Хора, знаещи какво искат и как да го постигнат. Признати експерти и активни граждани, които с протестите в защита на Иракли и Странджа, Витоша и Рила, на безценната природа на България доказаха, че могат да печелят битки срещу интересите на мръсния бизнес и корумпираното управление. Битки, които в очите на другите изглеждаха предварително изгубени. Ние водим тези битки докрай, не се отказваме и не предаваме това, което защитаваме.

ИСКАМЕ

смислени и постижими неща – да запазим най-ценните ресурси на България: хората и природата. Да върнем държавата на гражданите – на които тя принадлежи по право и на която те трябва да са суверен. Да бъдем фактор и коректив при взимането на важните решения, които засягат обществото и околната среда у нас и в Европейския съюз.

КАК?
С конкретни решения за онова, което трябва да се промени и с ценностна система, гарантирана от дълбоката ни обвързаност с нашата кауза, която защитаваме, и като представители на неправителствените организации, и като граждани. Кауза, зад която ще стоим в политиката. Защото именно ние, Зелено Движение, сме политическият израз на отговорното гражданско мислене. Автентичната партия не само на природозащитниците, но и на всички онези, които смятат, че нещата в държавата ни не са наред и не се примиряват с това. Ние сме истинската опозиция – единствената политическа сила, създадена и работеща пряко с подкрепата на хора от улицата. Улицата, на която никога не сме се колебали да излезем в името на справедливите каузи и гражданското достойнство. Съзнавайки, че унищожаването на природата в България е следствие от модела на функциониране и политическо управление на държавата, ние се обединихме, на 18 май 2008 г. в партия с принципна позиция. Ето защо участваме в изборите и сме отговорни пред вас за политиката, която водим. Политика от нов тип – за нас, хората, а не за олигархията. И в името на онази, която не може да се защити сама – природата на България!

Ръководство

Изпълнителен съвет

Владислав Панев

Съпредседател

Добромира Костова

Съпредседател

Кристиана Стоянова

Организационен секретар

Илина Мутафчиева

Ковчежник

Димитър Димитров

Координатор местни организации

Стефан Ламбрев

Надежда Бобчева

Контролен съвет

Иван Велов

Съпредседател

Димитър Стоименов

Ивайло Попов

Съпредседател

Димитър Илиев

Милена Найденова

Национален съвет

Албена Симеонова

Деян Пейчев

Зорница Стратиева

Илза Христова

Николай Сиджимов

Росен Богомилов

Христо Георгиев

Анна Димитрова

Димитър Димитров

Зарица Динкова

Константин Иванов

Момчил Даскалов

Никола Йорданов

Петър Василев

Стоян Йотов

Христо Христов

Членство в Европейската зелена партия

Зелено движение сме пълноправен член на Европейската зелена партия (ЕЗП)

Харта на Европейските Зелени

Водещи принципи на Европейската Зелена партия
Прието на ІІ-ия Конгрес на Европейската Зелена Партия
Женева, 13-14 октомври 2006

Устав