ПП “Зелено движение” дава шанс на правителство с мандат на коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България”

България има нужда от редовно правителство, което да извърши необходимите законодателни и институционални реформи. Затова ПП “Зелено движение” взе решение да възложи на народните представители на партията да гласуват ЗА кабинета “Денков”.

Противопоставяме се срещу политическите атаки от страна на президента Радев и някои политически сили (Възраждане, БСП) за възпрепятстване на европейското бъдеще и устойчиво развитие на България. Изразяваме своята позиция, че във времена на война на територията на Европа сме против прокремълските спекулации и компрометирането на членството на страната в ЕС и НАТО.

Даваме шанс на нашите политически партньори от коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България” за реализиране на ключовите реформи в България, базирани на заложените в програмата ни цели и ценности за борба с корупцията, приемането ни в Шенген и еврозоната и модернизация и декарбонизация на икономиката. България има нужда от прореформаторски кабинет и парламент и ние ще работим именно в тази посока. Заявяваме, че ПП “Зелено движение” няма да отстъпи по никакъв начин от своите принципи и политики и при всяко залитане в популистка и вредна за дългосрочния просперитет на страната посока ще реагираме своевременно и адекватно. Включително няма да се поколебаем да критикуваме министри от кабинета, чиито действия не са достатъчно амбициозни. 

ПП Зелено движение” не е номинирало кандидати, които да бъдат част от кабинета, но ще следи внимателно за придържане към политиките на партията особено в работата на министрите от ключови за страната сектори като околната среда и водите, енергетиката, регионалното развитие, земеделието и горите. Подчертаваме, че всеки министър е поканен в лично качество и ще носи лична отговорност за действията си. 

Заявяваме, че основните политики на ПП “Зелено движение” – зелена икономика, чиста енергия, устойчиво развитие, опазване на околната среда, преодоляване на климатичните промени – са естествена част от нашата визия, която ще се стремим да изградим заедно с партньорите си от “Демократична България” и “Продължаваме Промяната” в работата си с Народното събрание и с избрания кабинет.