Skip to content

Трима депутати от Зелено движение ще се борят за зелената трансформация на България в 48-ия парламент

ПП “Зелено движение”, като част от коалицията “Демократична България”, ще има трима свои представители в 48-ия парламент: Владислав Панев (Съпредседател на “Зелено движение”), Албена Симеонова и Илина Мутафчиева. Опитът и знанията на парламентаристите Панев и Симеонова ще бъдат подкрепени от ентусиазма на младата депутатка Мутафчиева, на която съвсем скоро й предстои да стане майка на първото си дете.

Депутатите са обединени от общата идея за зелена България, в която законите се спазват, справедливостта е за всеки, а човешките права са абсолютна ценност. В същото време всеки един от народните представители има дълбока експертиза по определени теми, в рамките на които ще бъде най-полезен в бъдещия парламент:

  • Владислав Панев: икономика и финанси, енергетика, реформи на регулаторите
  • Албена Симеонова: екология, биоземеделие и чисти храни, гори и морско дело
  • Илина Мутафчиева: детски и младежки политики, образование, защита на човешките права

Ето какво споделят бъдещите депутати дни преди да прекрачат прага на парламента:

Владислав Панев (Съпредседател на “Зелено движение”): “Независимо колко дълъг е животът на 48-мото народно събрание, то може да свърши определени важни неща за излизането на България от глобалните кризи като победител. Такива са промените в регулатори като Комисия за защита на конкуренцията, която е призвана да контролира картела при горивата, облекчаването на режима за фотоволтаици, както и точно насочено към нуждаещите се подпомагане за цените на отоплението.”

Албена Симеонова: “За да се случат промените към добро, трябва единен отбор от образовани, почтени и позитивни хора. За мен биоземеделито е кауза, което включва подкрепа към фамилните фермери от българските села, а не към шепа крупни производители. Чиста природа и чиста храна са в основата на общественото здраве.”

Илина Мутафчиева: “Нека всички деца, младежи и хора виждат свой представител в мое лице. Правата на човека и нормалността ще бъдат движеща сила за мен, независимо с какви трудности се срещна в следващото Народно събрание.”

Своите пожелания и подкрепа към депутатите изрази и другият съпредседател на “Зелено движение” Добромира Костова: “Желая успех, сила и воля на нашите депутати. Щастлива съм, че имаме две изключителни жени, които ще ни представляват в парламента. Ние смятаме, че политическото овластяване и правото на жените да участват в обществените дела е в основата на устойчивото развитие.”