Момчил Даскалов кандидат за кмет на район “Сердика” в София, издигнат от ПП “Зелено движение” за местните избори през октомври 2023

Кратко представяне

Израснал съм в София и вече четвърт век живея в район “Сердика”. Над тридесет години управлявам екипи и процеси в различни бизнес сфери. От 15 години работя в областта на управление на авторски права в музиката, през последните години с фокус към проекти за дигитализация на административните процеси. В професионалния си и личен път винаги съм полагал усилия за подобряване на цялостната среда у нас – работна, жизнена и обществена. Отличавам се с активна гражданска и политическа позиция, от 10 г. съм част от Зелено движение, като съм член на Националния съвет на партията.

Моите приоритети за района

Като районен кмет ще мога пряко, ефективно и системно да работя усилено в няколко насоки. Фокус ще ми е благоустрояване на кварталите – комплексно възстановяване и изграждане на тротоари, междублокови пространства, градинки и зелени площи, обособени места за паркиране извън тях, улична инфраструктура и осветление. Само с един ремонт, от първия път. Ще работя за запазване и развитие на уникалната за града Зелена система на района. Висок приоритет за мен е чистота на въздуха: развитие на програмата за подмяна на отоплителните тела на твърдо гориво, увеличаване на покритието, честотата и качеството на публичния транспорт, стимулиране на енергийната независимост на домакинствата и общностите – слънчеви панели, геотермални източници и др.

Лична мотивация да се кандидатирам за районен кмет

Недоволството от състоянието на градската среда, ремонтите на ремонтираните ремонти, подчинението на града на автомобилите за сметка на хората и характерната ми проактивност ме мотивираха да се включа в битката за извоюване на нашия град. Вярвам в силата на Обединение за София и с чувство на гордост и отговорност се присъединявам към екипа на Васил Терзиев, Борис Бонев и Любомир Георгиев с желанието да допринеса максимално за промяната и развитието на района и града, в който живея и в който израснаха децата ми.

Район “Сердика” е с невероятен потенциал, който ще развием по нов, разумен и отговорен начин, повишавайки качеството на живот и усещането за благополучие на неговите граждани.