Владислав Панев: Арестът на Борисов и освобождаването му показват, че прокуратурата си е същата

Vladislav Panev в БНР:

Не може да има “по-равни” от другите, така че ако Борисов е извършил престъпление, трябва да получи и наказание, независимо от позицията си в обществото. Това трябва да бъде и знак към нас, че никой не е застрахован от съдебно преследване. В същото време сме демократична държава и всеки човек има пълното право на справедлив процес. Действията на прокуратурата показват, че тя е все така зависима от предишната власт.

Зелено движение ще инициира онлайн изслушване на Зеленски в парламента, за да научим от първа ръка какво се случва в Украйна. Руското мнение го слушаме всеки ден от Костадин Костадинов и колегите му.

Естествено, че има затруднения за икономиката на България от войната, основно заради ръста на суровините, но в същото време има и възможности за развитие. Най-доброто, което можем да направим е да прекратим зависимостта си от един доставчик на ресурси. Интерконектора с Гърция ще бъде пуснат в експлоатация през лятото, което ще даде възможност за повече внос на азерски газ, както и на втечнен. По-бързата реализация на соларните проекти (заявки за 16 хиляди мегавата) пък ще намали потреблението на газ като цяло.

Зелено движение в събота избра нов съпредседател. Това е Добромира Костова, председател на градоустройствената комисия в Пловдивския общински съвет. Изключително качествен човек. Новината от националното ни събрание е масираното присъствие на дами в управителните органи на партията. Надяваме се това да допринесе за по-умерен тон в политиката на България. Защото радикализацията като че ли превзема обществото и в това няма нищо хубаво.

Цялото участие вижте тук: https://bit.ly/3qnP1Ds