Skip to content

Иван Калчев

Член на Национален съвет

Иван Калчев е роден през 1978 г. в София. Завършил е НПМГ с отличие, а след това е учил 3 пъти в университети – физика в СУ, информационни технологии в НБУ и психология в НБУ – без да се дипломира. Работи десетина години като IT специалист и още толкова развива собствен бизнес.

По площадите е от 1997 г. по безброй протести за свобода и демокрация, против корумпирани управници и за чиста природа. Три пъти е бил арестуван на протести, и трите пъти – бит от полицаи. Участвал е в обществени организации – в Младежката на ВМРО преди да бъде превзета от агентите на ДС, в движение „Промена“, в БЛО. От 2013 г. е член на Зелено движение, а от 2017 – в Националния съвет на партията.

От март 2022 е в Чуждестранния легион към Украинската армия. По политическия компас се определя като десен либертарианец.

Иван смята, че гражданинът се превръща от поданик в политик, когато осъзнае, че с действията и с примера си може да влияе на обществените процеси. Според него имаме още много работа, докато се отървем от остатъците от тоталитарното минало и превърнем България в правова държава с функционално гражданско общество, обединено около ценности и морал.

Добавете тук текста на заглавието

Иван Калчев в социалните мрежи: