Skip to content

Иван Калчев

Член на Национален съвет

Иван Калчев е завършил физика в Софийски университет “Св.Климент Охридски” и психология в Нов български университет. Член на националния съвет на Зелено Движение, член е на борда на Българско либертарианско общество и е активист на движение Промена. 

От 1997 година активно участва в протести както срещу всяка една корумпирана и компрометирана власт,  така и защитавайки каузите за опазване на Пирин, Рила, Витоша и Черноморието. Защитник на правовата държава и свободата на словото.

Привърженик на свободния пазар и минималното участие на държавата в икономиката. 

Приема, че всеки един народен представител трябва да е човек с непоклатими морални принципи, богат житейски опит и достатъчно мъдрост.

“Смятам, че в следващия парламент има ред проблеми за решаване – от корупцията и медийната зависимост, през реформите в прокуратурата, съда, администрацията, а и най-сетне да уреди и декриминализацията на конопа и легализацията на медицинската му употреба.”

“Протестът е въпрос на граждански дълг, но както има време за разхвърляне на камъни, така идва и време за градеж. 

Предстои ни много работа докато върнем нормалността в политиката и държавното управление. И трябва да започнем от фундамента – върховенство на правото и реформа в образованието.”

Добавете тук текста на заглавието

Иван Калчев в социалните мрежи: