Skip to content

Зелен бюлетин 07.02 – 13.02.2021 г.


Тази седмица официално започна предизборната кампания за парламентарния вот през пролетта. Това е само един от акцентите в нашия Зелен бюлетин, вижте останалите в седмичния обзор тук:

Вижте предложенията, които общинските съветници от Демократична България, сред които е зеленият общински съветник Добромира Костова, внесоха за публичното обсъждане на проектобюджета на община Пловдив за 2021 г.

http://bit.ly/3aUGyPI

Областният управител на Пловдив Дани Каназирева пък върна решението на ОбС – Пловдив за изменение на ПУП на  терена на бившия завод на Кока-Кола след сигнали от опозицията и общинският съветник от Зелено движение Добромира Костова.

http://bit.ly/3beAF07

Придвижващите се с велосипеди в София ще могат безплатно да превозват колелата си в градския транспорт, след като общинските съветници приеха предложенията на съпредседателя на Зелено движение Владислав Панев. Вижте какво точно се променя от 1 май: http://bit.ly/3acS89z 

Предложените от правителството промени в Закона за защита на конкуренцията са бомба със закъснител. Те ще бетонират сегашния компрометиран ръководен състав начело на регулатора, а в бъдеще ще спрат реформите в сектора. Още по темата:

http://bit.ly/3rGH3nc

Какво се случва с „Къщата с ягодите“? Разберете тук:

https://bit.ly/3adYqGg

https://bit.ly/3paaGvr