Skip to content

Борислав Сандов: Коалицията в настоящия ѝ вид е наложителна

Акценти от сутрешното участие на Борислав Сандов в БНР :

Демократична България вече има готовност да се включи в коалиционно споразумение. Подписването ще стане от Христо Иванов и Атанас Атанасов и не очаквам след вчерашните финални срещи да има сериозни промени от наша страна.

На мнение съм, че четворната коалицията в настоящия ѝ вид е наложителна, тъй като това е единственият начин да отстраним ГЕРБ и ДПС от властта.

По отношение на имената на бъдещите министри се прави предварително съгласуване, за да се видят нагласите на партньорите, но Продължаваме Промяната като мандатоносител са тези, които могат да направят възражения. Идеята е те да играят ролята на балансьор и да направят предварителните сондажи.

Агенцията по храните и структурата за горите излизат от Министерството на земеделието и преминават към Министерския съвет.

Във всяко министерство ще има съветник от партия, различна от тази, чийто е министърът, които да изпълняват ролята на „допълнителни очи“ от страна на отделните политически формации в широката коалиция. Ще продължат да функционират и експертните групи, които преговаряха по отделните политики. Те ще имат съветническа функция към Министерски съвет.

Цялото участие изслушайте тук: https://bit.ly/3rPbfA3