Skip to content

Зелено движение подкрепя коалиционното правителство и Борислав Сандов

Скъпи приятели и съмишленици,

Зелено движение ще подкрепи бъдещото коалиционно правителство и ще даде своя принос, за да може България да върви напред и всеки гражданин да се чувства приет и щастлив в родината си. Вчера Националният съвет на Зелено движение взе решение Борислав Сандов да е нашият кандидат за поста на министър на околната среда и водите, както и за вицепремиер по устойчиво развитие и климатични политики.

Убедени сме, че той притежава необходимите качества и има натрупан достатъчно опит за заемането на тези длъжности. След години битки за спасяване на българската природа и за устойчиво и екологично развитие на страната ни дойде моментът, в който ще поемем отговорност за реализацията на нашите политики и за прилагането на нашите ценности чрез реални управленски решения.

Заставаме като екип зад Борислав Сандов и вярваме, че както той, така и всички наши представители в законодателната и изпълнителната власт ще работят за зелената трансформация на България като по-чиста, по-справедлива и по-просперираща държава.

НС на Зелено движение