Борислав Сандов в NOVA

Борислав Сандов: На ниво Изпълнителна власт „Демократична България” ще разполага с три места – Министерство на правосъдието, Министерство на електронното управление и Министерство на околната среда и водите.

Няма конфликт в коалицията Демократична България заради постовете в министерствата. Имаше разговор дали дали не трябва да има позиция само за вицепремиер по политиките на зеления преход, тъй като неговата роля ще бъде координираща между много министерства и трудно би се съвместила с позицията на екоминистъра. Такъв вариант съществуваше в началото, но в последствие се реши двете функции да се изпълняват от един човек.

Предстои тази вечер или в утрешния ден моите колеги от Зелено движение да направят официалната номинация за позицията на Министър на околната среда и водите и вицепремиер по политиките на зеления преход. Това не е задължително да бъда аз, разбира се, но аз съм една от номинациите.

Изчистваме текстовете, за да бъдат ясни и за да бъдат сигнал към партньорите в ЕС по отношение на това, че предстои промяна в посоката, за която често ни критикуват, че изоставаме.

Цялото интервю изгледайте тук: https://bit.ly/3lJ4DPD