Борислав Сандов ще води евролистата на Зелено движение

Бившият екоминистър взе участие в откриването на кампанията на Европейските Зелени в Брюксел

Борислав Сандов бе избран за водач на листата на ПП „Зелено движение“ за изборите за Европейски парламент на 9 юни.

Сандов е роден през 1982 г. в гр. Мадан, женен, баща на едно дете. Активен е в природозащитните каузи от студентските си години в Геолого-географския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, където основава  Университетски клуб за екология и устойчиво развитие UNECO.

Съучредител е на Зелено движение през 2008 г. (тогава ПП „Зелените“). На няколко пъти е съпредседател на партията, понастоящем е член на Изпълнителния ѝ съвет.

Народен представител в 45-о и 46-о Народно събрание в парламентарната група на Демократична България, а от декември 2021 до август 2022 г. е министър на околната среда и водите и вицепремиер по климатичните политики в правителството на Кирил Петков.

На 3 май Сандов бе в Брюксел, където взе участие в откриването на кампанията на Европейската зелена партия под надслов „Избери куража“.

На снимката той е с водещите кандидати на Европейските Зелени Тери Райнтке от Германия и Бас Ейкхаут от Нидерландия, които влизат в надпреварата за най-високия пост в Европейския съюз – председател на Европейската комисия.