Депутат от Полша пристига да подкрепи кампанията на Зелено движение

Малгожата Трач, която е в Изпълнителния комитет на Европейските Зелени, ще бъде в София по покана на ПП „Зелено движение“, българският член на Европейската Зелена партия.

38-годишната Трач е бивш съпредседател на Зелените в Полша и за втори мандат депутат в полския Сейм от Гражданската коалиция, в която участват Зелените.

„Подкрепям зелените партии и активисти в Източна Европа. Всички имаме общ опит с изкривяването на демокрацията и правовата държава, корупцията във властта и липсата на уважение към човешките права. Намираме се в сходна ситуация, тъй като изборното законодателство навсякъде подкрепя големите партии и пречи на малките да осъществят пробив.

Силно вярвам, че моят опит със Зелените в Полша, чието влияние расте непрекъснато, мога да помогна на колегите в други страни да играят по-важна роля на политическата сцена“, заявява тя.

Малгожата Трач пристига в София на 16 май, четвъртък, като вечерта ще се срещне с кандидати от листите на Зелено движение, сред които тримата водачи на листи в София Борислав Сандов (23-тии район, а също и листата за Европарламент), Тома Белев (24-ти район) и Георги Стефанов (25-и район).

На 17 май, петък, Трач ще посети Перник, където заедно с водача на листата Зорница Стратиева и останалите кандидати в интервала 10:00 – 11:30 ще се срещне с местни граждани в центъра на града.

След това на път за Благоевград ще посети мините в Бобовдол и Национален парк Рила.

За 14 ч. е предвидена срещата ѝ в Благоевград с местните граждани и кандидатската листа, в която водач е Александър Дунчев.