Вера Стаевска: Моята мисия като кандидат за Европейския парламент е за по-голяма прозрачност и разбираемост за зелените политики

Вера Стаевска е кандидат с преференция 107 в евролистата на Зелено движение. Тя също така участва в листите в 24-ти район, София, с преференция 104, и 25-и район, София, с преференция 105.

„Зелено движение е единственият в България член на Европейските Зелени.

За нас е изключително важно да останат непокътнати и дори да се подсилят зелените политики, които в предишния си мандат Европейският парламент обяви, но не успя да защити.

Разбира се, имам предвид Зелената сделка, която засяга не само климата, но и много други ключови сектори като биоразнообразието, земеделието, качествената храна, зелената енергия.

Всички тези европейски политики трябва да бъдат разяснявани по-добре на местно и национално ниво, така че да бъдат ефективни.

Моята мисия като кандидат за Европейския парламент, е за по-голяма прозрачност и разбираемост за целите на тези политики. Да си го кажем в прав текст: много често има протести срещу тези политики, защото не са разбрани добре“.

Какво още каза Вера Стаевска в интервю за БНР, вижте тук: