Skip to content

В МОСВ се състоя второто заседание на междуведомствената работна група „Европейско сътрудничество – зелен преход и дигитална трансформация, върховенство на закона“

Борислав Сандов:

Вчера в Министерството на околната среда и водите се състоя второто заседание на междуведомствената работна група „Европейско сътрудничество – зелен преход и дигитална трансформация, върховенство на закона“ с представители на Република Северна Македония.

Продължаваме диалога, основан на принципа на добросъседските отношения, което е гарант за развитието на сътрудничеството между нашите страни. Затова аз потвърждавам готовността на България да споделим опит в транспонирането и прилагането на европейското законодателство в сферата на околната среда.

Съвременното общество е особено чувствително по отношение на качеството на живот, което изисква ефективно прилагане на високи екологични стандарти и осигуряване на здравословна среда. По този начин ще гарантираме просперитета и утвърждаването на европейската перспектива в нашия регион.

В рамките на работната среща с министъра на околната среда и пространственото планиране Насер Нуредини подписахме програма за съвместни дейности за 2022 – 2023 г. в изпълнение на споразумението за сътрудничество в областта на околната среда и водите от 2019 г.

Повече за срещата вижте ТУК.

Снимки: Bulphoto и БТА