Съдът: Зимните Сараи на Вълка са ремонт на стара сграда

Владислав Панев: Софийският административен съд е постановил, че Зимните Сараи на Вълка са ремонт на стара сграда и затова отменя акта на главния архитект на София Здравков за събарянето им. Решението трябва да бъде обжалвано на следващата инстанция, но поне за мен е доказателство, че съдебната реформа е много закъсняла.

Припомням, че през август миналата година осветих строежа на територията на Държавно ловно стопанство Искър, след като пуснах дрон над него. Извършител е фирмата Био майнинг, известна и като най-големият бенефициент на държавната Българска банка за развитие, след като продаде кърджалийска фирма за 150 млн лева, а купувачът плати с кредит от банката.

Строежът, обявен от местната власт за незаконен, беше замразен в края на миналата година. Сега съществува реална опасност да бъде възобновен. За мен не е случайно, че решението се обявява точно преди празниците. За да предизвика най-малко шум.

Ето линк към него: https://search-sofia-adms-g.justice.bg/…/E1C8E2CEF6F814…

Благодаря за информацията за съдебното решение на Nick Nedelchev

Борбата за това всички граждани да са равни пред закона продължава. Това е единствения начин за просперитет на родината ни. Другото е бедност и олигархия.