Зелено движение откри предизборната си кампания

Водачи на листи (отляво надясно): Теодор Антонов (Монтана), Петко Ковачев (Стара Загора), Светослав Тодоров (Ловеч), Милена Николова (Видин), Тома Белев (София 24), Даниела Божинова (Бургас), Георги Стефанов (София 25), Зорница Стратиева (Перник), Борислав Сандов (европейска листа, София 23, Смолян), Ивайло Стоименов (Разград), Мартин Заимов (Сливен), Александър Дунчев (София-област и Благоевград), Милен Стоянов (Търговище)

Зелено движение откри предизборната си кампания в Борисовата градина в София с концерт на култовия ъндърграунд дует„Ша-ша“ и fun(d)raising събитие.

След музикантите на сцената се качиха съпредседателите на партията Даниела Божинова, водач в Бургас, и Тома Белев, който води в 24-ти район, София.

„Основният въпрос, разделящ демократичното пространство, е можем ли да си представим държавата без Борисов и Пеевски. Ние в Зелено движение определено можем“, смята Белев.

Божинова оприличи Зелено движение на ВЕИ – възобновяем енергиен източник, който след всякакви вътрешни трудности и външни кризи успява да генерира енергия и да реагира на обществените проблеми.

След тях говори водачът на европейската листа на Зелено движение Борислав Сандов, който също така води листите за Народно събрание в 23-ти район София и в Смолян. Бившият министър на околната среда и вицепремиер по климата представи кандитатите за евродепутати и изрази увереността си, че България е узряла за зелена група в Народното събрание и зелен представител в Европейския парламент.

Събитието продължи с изказване на третия лидер от софийските листи – Георги Стефанов от 25-и район. „Силата да сме почтени е силата да променим света и България заедно. Такава, каквото си я представяме в нашите мечти. Вашият глас сега може да означава движение –  Зелено движение във вярната посока!“, каза той.

Александър Дунчев, който е първи в листите в София-област и Благоевград, определи своите райони като ключови за природозащитната общност, защото едни от най-големите ѝ битки и успехи са свързани с Рила, Пирин и Витоша.

Петко Ковачев, водач на листата в Стара Загора, обяви, че единствената партия, която милее за региона и не е лъгала старозагорци, е Зелено движение с ясната ѝ позиция за затваряне на токсичните въглищни ТЕЦ-ове.

Водещият на откриването Любомир Василев проведе търг на ценни предмети, дарени от приятели и симпатизанти, сред които постери с карикатурите на Христо Комарницки във вестник „Прас-прес“, като много активни в наддаването бяха представители на Гражданско сдружение БОЕЦ.

Снимки: Евгени Димитров, Булфото