Skip to content

Без компромиси за Черноморието


Ние от Зелено движение познаваме полъха на кристално чистия морски и планински въздух рано сутрин. Ние знаем какво е да се събуждаш със звука на вълните и песента на птиците. Ние помним от много първоюлски утрини ласките на слънцето, което скоро отново ще ни погали от далечния хоризонт с обещанието за по-чист свят и по-щастлива България. Ние ценим всяка дюна, всяка пясъчна лилия, всеки извор, всяка планинска птица, всяко скромно и уютно убежище в гората или на брега.

Мнозина от нас превърнаха опазването на всичко това в своя лична и професионална кауза. Мнозина от нас претърпяха и продължават да търпят лични и професионални несгоди заради непоклатимите си позиции. Но ние бавно и сигурно си проправихме пътя напред през всички тези години от първите неформални протести за морето и планината до Народното събрание. И не сме отстъпили от принципите си, защото знаем, че те са бъдещето. И чрез тях ще спечелим. Затова сме се опазили чисти и последователни и ще бъдем такива и занапред.

Извървяхме много път, но Зелено движение винаги е било и винаги ще бъде страж и пазител на Корал, Иракли, Карадере, Странджа, Пирин, Рила и всичко добро и красиво в нашата хубава страна. Няма да допуснем компромиси с това, независимо със свои или с чужди и независимо от конюнктурата. Знаем, че има цели, които не оправдават никакви средства, и ги следваме. Нашите членове и симпатизанти могат да са сигурни това, докато съществуваме като партия и докато ни има на този свят като осъзнати човешки същества. Разчитаме на вашата подкрепа и вие може да разчитате на нашата!