Тома Белев: България може да съществува и без Пеевски и Борисов 

Хората най-после ще разберат, че България може да се развива без Пеевски и Борисов. Това предрече в интервю за Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Тома Белев, съпредседател на политическа партия „Зелено движение“

Белев уточни, че за разлика от Западна Европа, където има възраждане на крайната десница, в цяла Източна Европа има силна зелена вълна и България може да е част от нея. 

В интервюто си за „ФАКТИ“ той критикува като „безотговорно“ отлагането на либерализацията на енергийния пазар в България и изливането на поредните милиони в мините. „България е страната с най-голям дял на енергийно бедните – 30% от населението… Средствата, които ще разпредели сега кабинетът „Главчев“, отново няма да отидат при енергийно бедните, които плащат 40-50% от доходите си за енергия“. Според Белев изходът е в осигуряването на правната възможност хората да си подобрят изолацията, уредите, да произвеждат сами енергия“. Какво коментира той за случаите с Корал и инвестиционния натиск в Царево вижте в целия материал!