Зелено движение подкрепя протестите срещу промените в Закона за околната среда

Националният съвет на Зелено движение единодушно обяви подкрепата си за планираните за 14 април протести срещу измененията на Закона за опазване на околната среда (ЗООС) и Закона за устройство на територията (ЗУТ).

В неделя от 12 ч. възмутените от обезмислянето на процедурите за въздействието върху околната среда в София могат да изразят гражданската си позиция на протеста от 12 ч. на пл. Независимост, организиран от коалиция „За да остане природа в България“.

Протестно събитие ще има и в Пловдив, организирано от Местен инициативен комитет. Сборният пункт на протестиращите е в неделя в 16 ч. на кръстовището на бул. Асеновградско шосе и Пловдивски околовръстен път.

Варна също ще се присъедини към акцията. Протестът там започва в 16:00 часа пред Фестивалния и конгресен център.

Също за 16 ч. е обявен протест в село Варвара, община Септември, област Пазарджик, където се очаква да бъдат засегнати от законопроекта, ако той бъде приет.

През изминалата седмица Зелено движение излезе с позиция срещу готвените от ГЕРБ и ДПС законови поправки, блокиращи ключови механизми за опазване на природата и на здравето на гражданите.