Мартин Заимов: Икономика и екология са едно и също

Всички зелени политики са грижа за бъдещето

Мартин Заимов, водач на листата на Зелено движение в Сливен и кандидат в София-област с преференция 103 участва в предизборно студио в Българското национално радио. Ето акцентите от неговото участие.

„Тези, които си мислят, че опазването на природата не е грижа за хората, не са прави. Хората са изцяло свързани с природата и зависими от нея.

Всички политики на Зелено движение и на Европейските Зелени са грижа за бъдещето и най-вече за децата, защото ако продължим в същия дух като досега, техният живот ще бъде много лош.

Вината за това е на политическата класа, която е лъжлива и крадлива. Трябва да направим така, че тя да спре да бъде такава“, заяви Заимов.

„Надявам се да помогнем на много хора да осъзнаят, че икономика и екология не просто са синоними, те са едно и също. На старогръцки „логос“ и „номос“ означават закон, само че единият е природен, а другият е човешки. За нашето бъдеще тази разлика не съществува“, категоричен е той.

„Най-важният въпрос пред всичко останало е самочувствието на българина. Ето нещо, с което можем да се гордеем – първата държава в Европа по проценти защитена територия е Люксембург, втората е България“, завърши зеленият кандидат.