Skip to content

Даниела Божинова

Общински съветник в Бургас

Даниела Божинова е доктор по политически науки и арабист, социален предприемач и правозащитник. Родена и живее в Бургас, семейна с две дъщери.

Участва пряко в създаването на институции на пазарното стопанство и демокрацията в Бургаска област след промените, както и за подпомагане на малкия и среден бизнес като регионален мениджър на западни програми за техническа помощ. Като социален предприемач осъществява над тридесет обществено-полезни проекта в Бургас и региона, за които осигурява финансиране далеч преди присъединяването ни към ЕС: рампи за хора с увреждания, благоустрояване,  преквалификация на безработни, обучение на пенсионери на компютърни умения и др.

Организира референдумни кампании срещу проекта за петролопровод Бургас-Александруполис, като икономически неизгоден и екологично рисков и допринася за неговото отменяне.

Автор на изследвания и книги в областта на инициативата и референдума. Заместник председател на международната организация Democracy International. Председател на Българско сдружение за насърчаване на гражданската инициатива www.initiative.bg

Съосновател и два мандата съпредседател на партия „Зелено движение”, настоящ член на Националния съвет.

Добавете тук текста на заглавието

Даниела Божинова в социалните мрежи:

Новини и позиции