Борислав Сандов: Срещу България има 18 наказателни процедури, а по 4 от тях може скоро да има осъдително решение за страната ни

Борислав Сандов в Денят на живо по NOVA News:

На 12 май ще бъде оповестено решението за нивото на серен диоксид заради Маришкия басейн. ТЕЦ-овете ни не са с добри показатели. Изходът трудно ще бъде друг освен осъдително решение. Срещу България има 18 наказателни процедури, а по 4 от тях може скоро да има осъдително решение за страната ни.

Не знаем дали мините в акваторията на Черно море пристигат от Украйна, може да са изпуснати от кораби. Ако идваха от Одеса, те нямаше да са стигнали дотук, ако следваме морските течения. Подлагам под съмнения тези твърдения.

Джиповете, предоставени от саудитския консорциум “Аркад”, ще бъдат върнати. Два от ттях вече са върнати. Другите са в процедура за връщане. От частни дружества на МОСВ има предоставени компютри от 2009 г. Има и две компютърни системи, за които съм разпоредил проверка за шпионски софтуер. Те са предоставени от ТЕЦ-ове.

Войната в Украйна ще остави сериозен екологичен отпечатък. След приключването на войната ще продължи тенденцията за ръст на цените на въглеродните емисии.

Цялото участие вижте тук: https://bit.ly/38b9wNB