Зелено движение се регистрира за участие в изборите

Политическа партия „Зелено движение“ регистрира в сряда (24 април) в Централната избирателна комисия над 4000 подписа за самостоятелно участие на предстоящите предсрочни парламентарни избори и изборите за представители в Европейския парламент, които ще се проведат на 9 юни. 

Документите за регистрацията внесоха съпредседателите на Зелено движение Тома Белев и Даниела Божинова, организационният секретар Иван Калчев, народният представител Васил Тодев, Борислав Сандов, бивш министър на околната среда и вицепремиер по климата, Вера Стаевска, член на Изпълнителния съвет, Стефан Радев, координатор за страната на предизборния щаб и Русислава Захариева, член на Националния съвет.

С подготвени и млади хора ПП „Зелено движение“ си поставя за цел да получи такова доверие от избирателите, че да има свое представителство в ЕП като част от Европейската зелена партия. Партията работи и за представители в националния парламент, които да настояват за реални реформи във всички ключови сектори. 

„Аз съм убеден, че в България има достатъчно хора, които виждат бъдещето на България без Бойко Борисов и Делян Пеевски“, заяви при внасянето на подписите Тома Белев. 

„Очакваме да бъдем алтернативата за разочарованите избиратели, част от демократичната общност“, каза Даниела Божинова.

„Вече имахме четирима депутати, сега ще се борим за пълна парламентарна група“, заяви Борислав Сандов.

Избирателите на Зелено движение очакват както сериозни реформи по отношение на Конституцията, правосъдната система и регулаторните органи, така и положителни промени, свързани с околната среда, с включването на гражданите в процесите на вземане на решения, с устойчивия енергиен преход, както и с повишаване на справедливостта в обществото. Основният приоритет на Зелено движение отвъд екологичните теми остава България да не се отклонява от европейската си интеграция и да продължи с по-бързо темпо по реформаторския си път.