Престъпленията от омраза по хомофобски мотиви трябва да станат част от Наказателния кодекс

Категоричната ни позиция винаги е била и ще бъде, че всеки акт на агресия, бил той физически или вербален срещу ЛГБТИ общността, е престъпление, за което извършителите трябва да понесат цялата строгост на закона!

Крайно недопустимо е подобен тип хомофобски нападения да продължават да се случват в страна, която е част от Европейския съюз и за пореден път затвърждава мнението ни, че Наказателният кодекс трябва да се измени и допълни, за да включва той престъпления от омраза по хомофобски и трансфобски мотиви! Единствено по този начин можем да осигурим сигурността на уязвимите групи в обществото ни.

А какво са думите без действия? Днес съпредседателят на Зелено движение Владислав Панев посети общностния център Rainbow Hub в София, за да види с очите си последствията от бруталното хомофобското нападение и насилие, извършено от националисти на БНС срещу активисти на Bilitis Foundation .Освен моралната си подкрепа той направи и лично дарение в размер на 1000 лв за възстановяването на пространството.

Vladislav Panev: “България ще просперира, когато всеки човек има сигурността и свободата на твори, за да работи, да допринася за успеха. Собствения си и на обществото. Това е борбата за правата и на гей общността. Право да посещават любимите си в болница, да наследяват, елементарни неща. “

Това са НАШИТЕ права и ще се противопоставим на всеки опит да ни бъдат отнети. Да си “зелен” не означава единствено да целиш опазването на природата и запазването на Земята за бъдещите поколения, но и да гледаш на човека до теб като на равен и да целиш неговия просперитет и благополучие!


Публикация на Владислав Панев във Facebook страницата му:

Знаете поемата на пастор Нимьолер за времената на Хитлер. “Когато дойдоха за тези, не направих нищо, не бях такъв. Когато дойдоха за онези, също. Накрая като дойдоха за мен, не беше останал никой”.

Вчера Расате и негови хора атакували и разрушили офис на гей организации. Ще пусна снимки, потрошени лаптоп, мебели и тн. Маргиналите като Расате са ясни, в акъл на шестокласници, но те са поощрявани от думите и действията на мейнстрийм политици. Които ги използват за някой и друг глас повече. Хора като Расате не мислят и не действат сами. Това им е бизнеса.

България ще просперира, когато всеки човек има сигурността и свободата на твори, за да работи, да допринася за успеха. Собствения си и на обществото. Това е борбата за правата и на гей общността. Право да посещават любимите си в болница, да наследяват, елементарни неща.

Заради това посетих и дадох подкрепата си за хората, на които Расате им потрошил нещата. Дарих 1000 лева за възстановяване на щетите. Вярвам, че сега е време за действия. Убеден съм, че и други от нашите кандидати ще помогнат.

Сметката е:
Банков превод в български лева:
IBAN: BG34FINV915012BGN0AZRY
BIC: FINVBGSF
Фондация Ресурсен център Билитис
paypal на bilitis@bilitis.org