Якоб ван Бейлен

Якоб ван Бейлен

Общински съветник във Велико Търново

Якоб ван Бейлен е роден в Нидерландия и има две дъщери. Той е единственият в момента чужденец общински съветник в България. Член е на Зелено движение от 2014 г. и се занимава активно с промотиране на българския фолклор в чужбина. Освен това води туристи в Търново и региона, хореограф и продуцент е на народна музика, а през 2001 г. основава хор Chubrica в Нидерландия. Притежава и най-богатата колекция от старинни български килими. Професионално опит от родната му държава е издателство за правна и парламентарна информация от 1975 до 2004 г.

“За мен чистата природа и свободната култура са двата основни фактора за благосъстоянието на човечеството и са критични за бъдещето на България.Тези основни фактори може да процъфтяват, само когато предпоставките в обществото са поставени върху:

  • Прозрачни и демократични принципи и свободна преса;
  • Независима и добре работеща правосъдна система;
  • Базисно икономическо ниво за всички „да оцелеят“;
  • Достъпни за всички здравни грижи и образование;
  • Сигурност.


В днешна България съм свидетел на големи недостатъци. Това е мотивацията ми да се занимавам с политика! За главния ми приоритет, а именно чиста природа и свободна култура, аз съм свързан със Зелено движение, чийто член съм от 8 години.”

Неговото мото е от много години стабилно: “Зелено, Хуманно, Културно”.

Добавете тук текста на заглавието

Якоб ван Бейлен в социалните мрежи:

Новини и позиции