Skip to content

Владислав Панев: Искаме смяната на всички държавни бордове, назначени от ГЕРБ и отстраняването на директора на “Булгаргаз”

Акценти от участието на Vladislav Panev в NOVA телевизия:

Енергетиката може да се управлява много по-добре и това е очевидно. Естествено, че са нужни персонални промени, при положение, че коалицията носи отговорност, а шефовете на държавните фирми са назначени от предишната власт. Те не работят като едно цяло, а това не трябва да бъде така. Докато в бордовете има хора на бившата власт, това ще продължава. Виждам саботаж в цените на газа, както и в предложението на КЕВР за повишаване на цените на тока.

Но промените не бива да бъдат само персонални, а и с цел да се носи ясна отговорност. Защото сега в КЕВР например цари колективна безотговорност. Няма конкретни надзорници на пазара на ток, вода, парно, газ, а всички се крият под шлифера на председателя. Ще искаме смяната на всички държавни бордове, назначени от ГЕРБ. Искаме отстраняването и на директора на “Булгаргаз”.

Смятам, че диалогът и инфраструктурата между България и Македония трябва да бъдат подобрени. Македония трябва да спазва договора ни за добросъседство и няма за къде да бързаме. От друга страна имаме интерес от по-добри контакти с най-близката ни съседка. Македонците винаги са добре дошли да работят, да учат и да идват на почивка у нас. И това, че нямаме жп връзка е проблем. В момента имаме изключително лошо качество на пътищата, а само 240 км е разстоянието между двете столици. Изминават се за 4 часа.

Убеден съм, че можем да водим активна дипломация с Азербайджан за цената на газа, а когато нужните законови мерки за защита на домакинствата и потребители на енергия влязат в сила, ще искаме падане на мораториума.

Цялото участие вижте тук: https://bit.ly/3F9Pde7